Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

ENPH-A-100-01.png

Enphase IQ Batterij 3T

Op voorraad

Enphase IQ Batterij 3T

Let op: deze batterij is momenteel alleen geschikt voor installatie in België en Duitsland. De Nederlandse batterijen worden eind 2023 verwacht.

De Enphase IQ Batterij 3T, voorheen Encharge, is onderdeel van de nieuwste generatie Enphase batterijen. De batterij bevat vier geïntegreerde IQ8X micro-omvormers met een totaalvermogen van 1,28 kW. Door de geïntegreerde micro-omvormers zijn er geen hybride omvormers of extra opslagomvormers nodig. De totale bruikbare opslagcapaciteit van de batterij is 3,5 kWh. Bekijk de Enphase IQ Batterij 10T voor meer opslagcapaciteit.

De IQ Batterij 3T bevat verder een cover kit met behuizing, een wandmontagebeugel en een interconnectkabel voor bedrading tussen batterijen. Bekijk de datasheet bij downloads voor meer informatie. Voor een werkend systeem is hiervoor alleen de Enphase Ensemble communication kit ,in combinatie met de IQ Gateway Metered noodzakelijk (dus niet de IQ Gateway Standard). Zorg daarbij ervoor dat je het juiste aantal CT-spoelen voor jouw installie aanschaft.

Gebruik

Voor installatie van een Enphase IQ batterij is een online training via de Enphase University noodzakelijk. Na de training krijg je een contactpersoon, waarnaar je een Enpahse-systeemontwerp kan opsturen. De “Field Application Engineers” (FAE) van Enphase nemen dan contact met je op om naar het ontwerp te kijken. Samen wordt dan een dag ingepland, waar de FAE ondersteuning ter plaatse biedt.

Enphase Enlighten

Deze storage-oplossing wordt beheerd met de Enphase Enlighten app of de MyEnlighten-webtoepassing. Met deze app kan de eindgebruiker de status van het systeem in één oogopslag bekijken. Zo toont de app overzichten van de energieproductie, het verbruik en de opslag.

Meer informatie
Fabrikantnummer ENCHARGE-3T-1P-INT