Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

TEAM 4BLUE | Hoe Daphne uitdagingen aangaat

29-07-2019

We stelden onze financial controller Daphne een aantal vragen en ze vertelde ons openhartig over de uitdagingen waar ze mee te maken krijgt, over wat ze zo leuk vindt aan die cijfertjes en over waarom ze graag samenwerkt met onze logistieke partner Huisman Group. Lees het in het onderstaande interview!

Hoe lang werk je al bij 4BLUE en wat is je functie?

Inmiddels werk ik alweer bijna een jaar bij 4BLUE. Ik ben hier begonnen als medewerker binnendienst. Inmiddels ben ik werkzaam als financial controller, maar kan ik het nog niet helemaal laten om me met de binnendienst bezig te houden.

Hoe zit een typische werkdag er voor jou uit?

Ik ben meestal rond 08:15 uur op kantoor. Ik begin dan eerst met een lekkere cappuccino en een praatje met iedereen aan ons mooie keukeneiland. Vanaf 08:30 uur gaat de telefoon en ga ik aan het werk. Ik hou me bezig met het inboeken en betalen van facturen, het opmaken van financiële rapportages en het op orde houden van de administratie van 4BLUE. Hiervoor ben ik veel aan het schakelen met de inkoop en verkoop binnen 4BLUE, maar ook met onze leveranciers en klanten.

Wat maakt deze functie voor jou interessant? Waar wordt je enthousiast van?

Het puzzelen met cijfertjes en het inzichtelijk maken van de financiële administratie. Door deze analyses kunnen we onze bedrijfsvoering nog beter maken.

Wat vind je bijzonder aan werken bij 4BLUE?

Allereerst de band met mijn lieve collega’s. We kunnen met elkaar lachen om de meest domme dingen, maar wanneer het erop aan komt kunnen we ook heel serieus werken. We werken er met zijn allen hard voor om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en om 4BLUE zo succesvol mogelijk te maken. Verder heb ik tijdens mijn vorige functie het contact met onze klanten altijd mega leuk gevonden. Ik denk dat ik het daarom nu nog niet helemaal kan laten om me met de binnendienst bezig te houden.

Met wat voor uitdagingen krijg jij te maken in je functie? En hoe pak je dat aan?

In mijn vorige functie zag ik er een uitdaging in om klanten die met een probleem of ontevreden opbelden vervolgens op een manier te helpen waardoor ze uiteindelijk helemaal tevreden ophangen.

Verder heb ik dit jaar de verhuizing van onze logistiek mogen vormgeven. Een grote uitdaging, maar tegelijkertijd ook super leuk om te doen. Deze verhuizing is inmiddels gereed, maar dit wil niet zeggen dat al het werk hiermee klaar is. Samen met diverse personen binnen Huisman Group zijn we nog continu de diverse processen aan het optimaliseren. Een erg prettige samenwerking. Door er samen de schouders onder te steken kunnen we heel veel uitdagingen aan.

Wat was voor jou een memorabel 4BLUE moment? 

De skivakantie begin dit jaar was zeker een memorabel 4BLUE moment. Heel leuk om je collega’s een keer in een ander daglicht te zien. Super goed voor de teambuilding. Verder was de borrel vorige maand met Huisman Group, om de samenwerking te vieren, ook heel erg gezellig. Juist al deze sociale activiteiten zorgen er naar mijn idee voor dat de samenwerking tussen zowel het team als met Huisman Group zo goed verloopt.

Hoe zie jij de toekomst van 4BLUE?

Zowel 4BLUE als de solar markt heeft nog heel veel groeipotentieel. Zolang we de uitdagingen blijven aanvliegen gaat dat helemaal goedkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden en familie leuke dingen te doen. Lekker uit eten gaan of een dagje uit. Verder vind ik het fijn om thuis op de boerderij een handje te helpen. Op de donderdagavond ga ik vaak lekker sporten om mijn hoofd leeg te maken.

daphne