Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

De verandering van Waferformaten: een interview met Marc Dalderup van Esdec

25-11-2021

De waferformaten van zonnepanelen hebben in de afgelopen jaren veel veranderingen meegemaakt! Waar eerst 166 mm of kleiner de standaard was, schakelen fabrikanten in hun productie nu over naar 182 mm en zelfs 210 mm waferformaten. Hieronder lees je een interview met de Business Development & Market Intelligence Manager van Esdec, Marc Dalderup. In het interview vertelt hij waarom deze veranderingen plaatsvinden en wat de gevolgen voor de installateur zijn.

1.       Zou je wat over je ervaring in de solarmarkt en jouw functie bij Esdec kunnen vertellen?

Jazeker. Sinds 1981 ben ik wereldwijd actief in de Elektronica-industrie. In 2008 maakte ik mijn start in de Solarwereld. Ik begon toen bij een bedrijf in de productiesystemen voor de cellen. Daarna werkte ik nog voor een grote installateur in Europa en een toeleveringsbedrijf voor de omvormers. En nu, sinds begin dit jaar werk ik voor de Esdec Solar Group.

De functie die ik voor Esdec vervul heeft twee delen: “Business Development” en “Market Intelligence”. Marketing Intelligence betekent dat ik samen met mijn collega Tom Veldmaat bij Esdec alles verzamel over wat zich op de Solarmarkt afspeelt.

Vervolgens gebruik ik deze informatie voor het stukje “Business Development”. Hierbij houd ik mij bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en initiatieven voor Esdec. Verder delen we ook gegevens met onze partners zoals 4BLUE.

 

2.       Waarom willen de fabrikanten steeds grotere waferformaten?

Ten eerste is het goed te weten dat er in de module-fabrikantenwereld duidelijk sprake is van een trend dat de grote spelers groter worden. Momenteel zijn de top 10 spelers in de wereld goed voor bijna 85% van de moduleproductie ten opzichte van ongeveer 60% in 2018. Hierdoor bepalen deze topspelers ook veel technologietrends op dit moment.

De belangrijkste drijfveren voor de fabrikanten om de waferformaten te vergroten zijn kostenbesparing en efficiëntere productie. Een groter waferformaat betekent namelijk dat de fabrikanten per wattpiek goedkoper kunnen produceren. Daarbij komt dat grotere modules ervoor zorgen dat de totale kosten van de zonnestroomsystemen naar beneden gaan.

Maar fabrikanten willen niet alleen een groter waferformaat. Ze willen ook een standaard waferformaat! Een standaard formaat zorgt er namelijk voor dat de fabrikanten efficiënter kunnen produceren. Een natuurlijk gevolg hiervan is dat de modules ook meer een standaard formaat gaan krijgen.

3.       Waarom gaan de fabrikanten voor 182 en 210 mm? En waarom kiezen ze niet één formaat?

Het is misschien ook wel goed om te weten dat lang niet iedere modulefabrikant zelf de wafer of de cellen maakt. Sommigen kopen de wafers van andere bedrijven. Van deze wafers worden dan weer cellen gemaakt. Een aantal van deze groep modulefabrikanten heeft besloten om de wafers en cellen zelf te gaan produceren. Voor hen was deze keuze makkelijk. Zij konden gewoon direct voor de nieuwe machines gaan die 210 mm waferformaten produceren.

Huidige fabrikanten met machines voor een maximale waferbreedte van 182 mm stonden voor een keuze. Gaan we door met 182 mm, of schaffen we nieuwe machines aan die wel 210 mm kunnen maken? Iedere fabrikant maakt hierin net weer een andere keuze. Hierdoor zijn er nu eigenlijk 2 kampen in de solarwereld: de fabrikanten met 182 mm en de fabrikanten met 210 mm formaten.

In 2021 maken de 182 mm en de 210 mm wafers al 47% van de totale markt uit. En naar verwachting in 2022 al zo’n 72%. Dus deze trend gaat nu erg snel!

 

 4.       Gaan fabrikanten nog groter dan 210 mm?

Dit is theoretisch wel mogelijk, maar we zien hiervoor geen enkele aanwijzing. De stappen die nu worden gezet zijn al hele grote stappen. De fabrikanten willen sowieso nog een aantal jaren draaien met de machines die ze nu hebben. Ook zie je duidelijk een trend in standaardisatie van het formaat. Naar mijn verwachting zullen de 182 mm en 210 mm wafers de komende 3-5 jaar de standaard zijn en groeien naar 87 % marktaandeel in 2025. 

 

5. Wat voor impact heeft dit op de vermogens van de zonnepanelen?

De vergroting van de waferformaten betekent dat de vermogens per paneel hoger worden. Maar de vermogens per vierkante meter en per kilogram blijft om en nabij hetzelfde. Per vierkante meter oppervlakte worden de zonnepanelen door deze verandering dus niet echt efficiënter op basis van de huidige P-type-modules. 

 

6.       Wat is het gevolg voor het formaat van de zonnepanelen? Worden die groter en zwaarder? Zo ja, wat voor gevolgen hebben deze veranderingen?

De zonnepanelen voor de residentiële markt gemaakt van de 182 mm en 210 mm wafers worden wat minder lang, maar wel wat breder. Qua vierkante meter loopt het op van ongeveer 1,82 M2 naar 1,96 M2. Het gewicht verandert van ongeveer 20,3 Kg naar 22,1 Kg. Voor de installateur betekent dit dus dat de panelen iets zwaarder worden. Maar dit zijn ongeveer dezelfde stappen als het vermogen groeit in wattpiek.

Een uitzondering hierop kan een glas-glas bifacial paneel zijn. De glas-glas bifacial mopanelen rond 400 Wp wegen bijvoorbeeld ongeveer 23/24 kg.

 

7.       Wat voor gevolg heeft het nieuwe standaardformaat voor de omvormers?

Dat je rekening moet houden dat het vermogen van je systeem aansluit op het vermogen van je omvormer. Je kunt kiezen voor overdimensionering om een langere tijd het maximale vermogen uit de omvormer te krijgen. De omvormer moet dan wel in staat zijn het totaal aangesloten kortsluitstroom vermogen af te schakelen, in geval van een veiligheidssituatie. 

 

8.       Verandert de onderconstructie mee? Wat voor impact heeft dit op de installateur? 

Ja, de onderconstructie moet mee veranderen! Voor schuine daken (Clickfit EVO) hebben wij bepaalde raillengtes aangepast. Zo kun je efficiënter de grotere panelen monteren, zonder veel te hoeven zagen. Qua klemmen en dergelijke verandert hier niets. Voor schuine daken ben je sowieso erg flexibel. Het gaat hier met name om zo efficiënt mogelijk zijn in de materialen die gebruikt worden voor de modules die je toepast.

Bij platte daken (Flatfix Fusion) is de impact iets groter. Je hebt hier te maken met aanpassingen in de breedte en in de winddeflectoren. In bijvoorbeeld het 4BLUE-pakket waren de reguliere 166 mm zonnepanelen 1039 mm breed. Met de 182 mm cellen, worden deze 1134 breed. Dit betekent voor Flatfix Fusion 2022 dat het assortiment is uitgebreid met nieuwe componenten, zodat deze panelen 100% passen.  

Dus afsluitend kan ik stellen dat Esdec zijn montagesystemen geheel heeft aangepast aan de modules die de komende jaren op de Nederlandse daken zullen worden geplaatst. We kijken uit naar een goede partnership tussen de installateur, 4BLUE en Esdec om daarmee vele mooie installaties te realiseren! 

 

4BLUE en Esdec staan beide voor zonnestroomsystemen van hoge kwaliteit. Wij weten hoe belangrijk installatiekennis in onze branche is om de beste zonnestroomsystemen op de daken te krijgen. Om deze reden organiseren wij regelmatig producttrainingen en webinars. Alle installateurs zijn hiervoor welkom! Neem een keer een kijkje op onze trainingen/webinars pagina, of ga naar www.esdec.com.