Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

Wat de Growatt MAX omvormers zo bijzonder maakt

12-03-2019

Over het project

De gemeente Dalfsen in de provincie Overijssel mocht als eerste in Europa, de allernieuwste Growatt MAX project omvormers in gebruik nemen. Sinds december 2018 maken hier ruim 150 huishoudens gebruik van duurzaam opgewekte, Dalfser stroom. De coöperatie Dalfsen Stroomt heeft op het dak van houtverwerkingsbedrijf Foreco, op het landgoed Rechteren, 2030 zonnepanelen gelegd. De keuze voor de omvormer was makkelijk gemaakt; de Growatt MAX omvormer. Waarom was deze keuze zo makkelijk?

De keuze voor de Growatt MAX omvormer

Weijerseikhout uit Groesbeek voerde dit project uit met in totaal 8 stuks Growatt MAX omvormers. We vroegen de projectleider vanuit Certus Advies voor Weijerseikhout wat de reden was achter de voorkeur voor deze omvormers. Maickel van Haren antwoordde: ‘’Dit is een omvormer met de laatste snufjes en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Onder andere de 6MPP trackers, I/V curve checking, de ingebouwde overspanningsbeveiligingen én vlamboogdetectie maakten de keuze voor deze omvormer een no-brainer!’’

Wat deze omvormer zo bijzonder maakt

Alle omvormers zijn verbonden via RS485 met ShineMaster. In deze nieuwste versie kun je vantevoren de omvormers toevoegen waardoor het op locatie alleen nog maar plug-and-play is. Wat deze omvormer écht uniek maakt is de Smart Diagnosis met I/V curve-checking. Fouten zijn accuraat op te sporen en onderhoud kan online via OSS worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen Growatt ingenieurs ondersteuning bieden op locatie.

Over Growatt New Energy

Growatt New Energy Technology Co. Ltd is opgericht in mei 2010 en heeft tot op heden meer dan 11,8 GW aan installaties weggezet. De omvormers van deze producent staan bekend omdat ze kosteneffectief zijn en een hoog rendement opleveren. Deze omvormers voldoen aan de veiligheidseisen, vermogensniveau ‘s en elektrotechnische normen van het net van bijna 20 landen in Europa, Amerika, Australië en Azië.  

Waar is deze omvormer te koop?

De Growatt MAX omvormers zijn te koop bij 4BLUE B.V. Via www.4BLUE.nl kun je de verschillende omvormers  (de MAX 50KTL3 LV, de MAX 60KTL3 LV, de MAX 70KTL3 LV en de MAX 80KTL3-LV) eenvoudig en snel bestellen. Voor technische –en commerciële ondersteuning ben je bij 4BLUE bij de juiste partij: Neem contact op via 024 2042090 of mail naar info@4blue.nl.

ivcurve