Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

TEAM 4BLUE | Een interview met 4BLUE oprichter Robert-Paul

18-02-2020

Deze week interviewden we onze General Manager Robert-Paul. Hij vertelde over de uitdagingen waar hij mee te maken krijgt, zijn liefde voor flauwe grappen en zijn sportieve ambities. 

‘’Ondanks dat er elke dag de volle 100% gegeven wordt heerst er altijd een bepaalde ontspannen sfeer.’’ Waar dit door komt? Lees het in het volledige interview:

Hoe lang werk je al bij 4BLUE en wat is je functie?
Met ongepaste trots mag ik me tot één van de oprichters benoemen. Vanaf dag 1 ben ik General Manager, wat simpelweg inhoudt dat ik de dagelijkse leiding heb van dit top team.


Met wat voor uitdagingen krijg je te maken in je functie en hoe pak je dat aan?
Het is veel schakelen tussen de verschillende afdelingen. Het bedrijf is afgelopen jaar hard gegroeid en daarmee veranderen functies en groeit ons team. Waar er in de eerste jaren nog veel samengevoegde functies waren, is dit nu allemaal veel gespecialiseerder geworden. Het leuke daarvan is ook de groei van de teamleden. In een bestaand bedrijf kan men vaak vooraf aangeven wat er mogelijk is op het gebied van doorgroei mogelijkheden, bij ons was dat nog niet zeker maar zie je doordat we allemaal gemotiveerde teamleden hebben die het vertrouwen hebben, dat doorgroeien wordt gecreëerd door ons gezamenlijke succes.


Wat vind je bijzonder aan het team van 4BLUE? En hoe zorg je ervoor dat deze bedrijfscultuur behouden wordt?
Ondanks dat er elke dag de volle 100% gegeven wordt heerst er altijd een bepaalde ontspannen sfeer. Heerlijke flauwe grappen afgewisseld met soms wat zwarte humor zorgen ervoor dat sommige hobbels (die nou eenmaal bij hard groeien horen) eenvoudig overwonnen worden.

De belangrijkste uitdaging van het managen van dit team bestaat ook uit het behoud van ons DNA. Daarom is het aannemen van de juiste mensen die niet alleen op papier de beste kandidaat zijn, maar vooral ook perfect in het team passen een strenge vereiste.


Wat was voor jou een memorabel 4BLUE-moment?
De meest memorabele momenten zijn gelukkig jaarlijks terugkerend: De wintervakantie! Elk jaar gaat iedereen weer mee om even te realiseren wat we hebben gepresteerd. En dat wordt goed gevierd! Tot nu toe zijn we nog maar één keer op de eerste hulp beland (wat al een prestatie op zich is).


Wat doe je in je vrije tijd?
Ik probeer sportief te zijn. Als dat lukt ga ik meestal de bossen in met de mountainbike en ben ik te herkennen aan een nét iets te weinig gebruikte fiets tussen nét iets te sportieve mensen.

rp