Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

Blog: Samenwerking 4BLUE en Meyer Burger

29-10-2021

Meyer Burger

Het Zwitserse bedrijf Meyer Burger werd opgericht in 1953 en is voorloper op het gebied van zonnecel- en zonnepaneeltechnologie. De organisatie heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van de nieuwste technologieën voor de PV-industrie. Daarnaast waren ze jarenlang de belangrijkste toeleverancier van productielijnen voor grote tier-1-fabrikanten.

In 2019 heeft Meyer Burger ervoor gekozen om zich volledig te richten op de productie van premium zonnepanelen.

De productie is gestart!

Sinds deze zomer heeft Meyer Burger de productie van haar zonnecellen en –panelen gestart. De productie vindt plaats in de eigen fabrieken in Duitsland. Meyer Burger kiest bewust voor productie en partnerschap in Europa. Hierdoor vermindert het aantal transportbewegingen aanzienlijk, wat een kleinere CO2-footprint van de geproduceerde zonnepanelen betekent. Tegelijkertijd kunnen ze door de Europese productie de hoge kwaliteit van de panelen waarborgen.

Bij de productie wordt gebruikt gemaakt van de speciale heterojunctiontechnologie en van Smartwire Connection. Deze technieken zorgen ervoor dat de zonnepanelen van Meyer Burger de hoogste opbrengst per m2 van de markt hebben en de beste zonnepanelen op de lange termijn zijn.

Premium Zonnepanelen

“Premium” betekent voor Meyer Burger dus ook echt Premium! De panelen garanderen de hoogste opbrengsten per vierkante meter zonnepaneel van de markt. Hieronder zie je wat premium nog meer betekent voor Meyer Burger panelen:


Meyer Burger en 4BLUE

De werkwijze gericht op de beste kwaliteit past perfect bij de visie van 4BLUE. Daarbij heeft Meyer Burger lange termijn focus op de Nederlandse markt. “Wij zijn altijd opzoek naar de beste oplossingen voor onze klanten.” vertelt Robert Paul, Managing Director 4BLUE, “Deze samenwerking betekent voor ons dat wij onze productlijn uitbreiden met de beste zonnepanelen van de markt”.

De samenwerking gaat ervoor zorgen dat Meyer Burger de Nederlandse markt nog beter kan bedienen. Daarnaast hebben beide partijen dezelfde visie als het gaat om kwaliteit. Net als 4BLUE hecht het bedrijf hoge waarde aan de kwaliteit van hun producten. Beide partijen kijken dan ook uit naar een samenwerking waar ze de klant het allerbeste product kunnen aanbieden!

 4BLUE biedt de nieuwe premium zonnepanelen van het Zwitserse bedrijf per direct in de webshop aan