Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

Zijn we zenuwachtig of hebben we er zin in? 4BLUE gaat fietsen!

05-09-2017
“Oh, jullie gaan een stukje fietsen voor Road4Energy? Wat leuk!” Er viel een korte stilte aan de lunchtafel van 4BLUE en even zag ik mezelf voor me op een zonnige dag, gezellig fietsend, over de weg... gingen we maar een lekker rondje fietsen met onze klanten!

Over iets minder dan twee weken gaan we meedoen aan Groesbeeks Gruwelijkste 2017. In principe had die naam ons al genoeg af moeten schrikken, maar we laten ons niet graag kennen. Na de parcoursverkenning van vorige week moest ik toch wel even slikken. Honderd kilometer door de bossen van Gelderland en Duitsland. Uitspraken als “iedereen kan toch fietsen” en “een dagje op de fiets zitten” hebben we nu wel vaak genoeg gehoord. Die 100km gaat wel lukken, maar die 1600 hoogtemeters zorgen voor zenuwen bij team 4BLUE. Om het even in perspectief te zetten: dat is vijf keer de Eiffeltoren, twee keer de Burj Khalifa, de Mont Ventoux omhoog. Alleen dan niet met dunne bandjes over asfalt maar via smalle zandpaadjes, modder en gladde boomstronken. Om nog maar te zwijgen over wat voor weer het die dag zal zijn!

Hoe serieus nemen we deze tour? Zo serieus als duizenden trainingskilometers op de pedalen; duurtraining, klimtraining en techniektraining. Sommige teamleden van 4BLUE drinken de maand voor GG2017 geen alcohol, want stel dat dit je 10km gaat kosten. Die kunnen we niet missen! Daarnaast hebben de laatste weken tijdens de lunch steeds vaker discussies over wie waar pijn gaan krijgen; zadelpijn, rugpijn of misschien wel een valpartij? “Ik ga helemaal kapot!” riep iemand vorige week in een hilarische vlaag van paniek.

Maar wat stellen we eigenlijk ons aan. We gaan fietsen voor een heel goed doel: Namelijk om te voorkomen dat er nog meer kinderen zullen overlijden aan het Syndroom van Leigh; een energiestofwisselingsziekte waar door middel van aandacht en donaties een medicijn voor gevonden zou kunnen worden. Dus laat maar komen die kilometers en hoogtemeters! Op 17 september gaan wij met onze stoere klanten een lekker rondje fietsen! Kom je kijken?

4bluegaatfietsen