Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

Terugblik 2021: De 4BLUE hoogtepunten van Robert-Paul en Dennis.

24-12-2021

Robert-Paul Evers en Dennis Gieselaar, Managing Directors

2021 was een jaar van uitdagingen, kansen en veel groei! Wij kijken dan ook uit naar een zonnig 2022. Voordat we naar het nieuwe jaar kijken, willen we nog even terugblikken op de 4BLUE-hoogtepunten van afgelopen jaar. In dit artikel lees je de hoogtepunten van onze Managing Directors: Robert-Paul Evers en Dennis Gieselaar.

 

Robert-Paul Evers:

Het 4BLUE-team dat de corona-uitdagingen dit jaar overwon

Net als vele anderen hebben wij dit jaar te maken gehad met veel uitdagingen door corona; we gingen van persoonlijke afspraken, uitjes met het team en werken op kantoor naar meetings via Zoom en Teams. Thuiswerken betekende voor ons dat we de connectie met het team misten. We merkten dat het persoonlijke contact een essentieel onderdeel van het 4BLUE-DNA is.

We wilden ons DNA niet alleen behouden, we wilden er ook voor zorgen dat onze nieuwe collega’s dit meekregen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om waar het kon, zoveel mogelijk vanuit ons kantoor te werken. Dit deden wij natuurlijk altijd op een veilige manier.

Uiteindelijk hebben er allemaal voor gezorgd dat we toch één team zijn gebleven. Ik ben er erg trots op hoe wij elke keer die toenadering tot elkaar vonden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat we ondanks het uitdagende jaar met z’n allen een prachtig resultaat hebben neergezet. Dat was voor mij een absoluut hoogtepunt!

 

De fantastische samenwerking met onze klanten én leveranciers

2021 was een jaar vol uitdagingen. Bijna niets verliep normaal dit jaar. Zo stond de gehele supply chain continu onder druk door grondstoftekorten en containerschaarste. In dit soort situaties merk je waarom een sterke samenwerking zo belangrijk is.

Bij 4BLUE proberen we altijd de uitdagingen en kansen van onze klanten en leveranciers te begrijpen. We denken met elkaar mee en anticiperen op de markt. Enphase kampte bijvoorbeeld het hele jaar met tekorten. Toch hebben wij er samen voor kunnen zorgen dat wij het hele jaar door Enphase konden leveren. Dat is het resultaat van een sterke strategische samenwerking.

Het was ons doel om onze klanten geen last te laten krijgen van de uitdagingen die in de markt ontstonden. Door open communicatie en elkaars uitdagingen goed inzichtelijk te maken, konden we de leverbetrouwbaarheid uitermate goed borgen. Hierdoor hebben we ons kunnen focussen op de kansen die er in de markt ontstonden.

 

De Solar Solutions beurs

De beurs vond ik een gaaf moment. Je merkte direct dat iedereen elkaar weer wilde zien na de vele lockdowns. Er hing écht een goede sfeer en ook ons team had er veel zin in! We konden er met z’n allen staan om te laten zien wat 4BLUE in huis heeft. We toonden onder andere onze unieke werkwijze, de nieuwe Meyer Burger zonnepanelen en de introductie van het AC-materiaal. Dit sloeg gigantisch goed aan!

Robert Paul Evers: “Ondanks alle uitdagingen, was 2021 een top jaar! Bedankt!”

 

Dennis Gieselaar:

Nieuwe visie en strategie voor de komende 5 jaar

Samen met het team zijn we druk bezig geweest met de vraag: welke kant willen we op als 4BLUE? Na veel sparren zijn we eindelijk met een duidelijke visie en strategie gekomen.

We willen bijvoorbeeld nóg meer focus leggen op de wensen van de klant. We zijn ons ervan bewust wat de uitdagingen en de kansen van de klant zijn. We willen dit gebruiken om nog betere ondersteuning te bieden.

Daarnaast hebben we veel nagedacht over het productportfolio. Wij willen deze graag uitbreiden, maar dan wel met alleen de beste producten. Zo hebben onze klanten alles ter beschikking voor de beste PV-installatie!

De nieuwe visie en strategie geeft ons richting. We weten nu heel goed wat we willen, maar vooral ook wat we niet willen!

 

Groei van ons 4BLUE team

Een ander hoogtepunt voor mij was de verdere versterking van ons team! In 2021 zijn er vier mensen bijgekomen: Job Dekkers, Martijn Peters, Sebastiaan Leunissen en Ramon Boom. Iedereen heeft een rol gekregen om uiteindelijk de klantervaring bij 4BLUE nóg beter te maken.

Wat ik bij alle vier de nieuwe werknemers terug zie is dat zij allemaal eigenaarschap pakken en daarin presteren. Hier word ik blij van!

 

De verdere uitbreiding van ons assortiment

Ten slotte werd ik erg gelukkig van onze assortimentsuitbreiding met AC-materiaal. Wij hebben als strategie bepaald dat we de solateur en installateur volledig willen ontzorgen. Hiervoor misten we alleen nog de laatste stap terwijl dit een belangrijk gedeelte van een installatie is!

Met deze uitbreiding kunnen wij eindelijk een compleet pakket aan de solateur en installateur leveren. Van zonnepanelen tot omvormer, tot nu ook AC-materiaal.

Doordat wij nu AC-materiaal aanbieden, kunnen wij ook handige nieuwe oplossingen ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld onze kant-en-klare PV-verdelers en uitbreidingen meterkast!

Dennis Gieselaar: “Ik wil iedereen bedanken voor dit prachtige jaar!”