Waarom fietst Team 4BLUE dit jaar maar de helft van de kilometers?

31-10-2018
Waarom deze cross? Ieder jaar gaat 4BLUE op de mountainbike een stoere uitdaging aan. Afgelopen jaar reden we voor Road4Energy 100km door de Groesbeekse bossen en dit jaar willen we graag weer op de pedalen voor het goede doel.  Daarom zullen we meedoen aan de Pedaleurscross. 
 
Kan ik me nog inschrijven? Jazeker! We hebben inmiddels een team van 20-25 mountainbikers, maar meer deelnemers zijn altijd welkom. Schrijf je in door een mailtje te sturen naar sales@4blue.nl
 
Wanneer is het? Zondag 9 december
 
Waar is de start? De start is bij de Manege VCM, vlakbij de Bovendorpseweg te Malden. Hier is een bewaakte fietsenstalling geregeld, zodat je met een gerust hart een kop koffie kunt drinken of na afloop kunt genieten van een broodje en soep terwijl je fiets wordt schoongespoten door een van de vele vrijwilligers.
 
Hoe laat begint het? Start: 09.00 uur (verzamelen bij de 4BLUE vlag)
 
Hoeveel kilometers mogen/kunnen we fietsen? Er zijn 3 afstanden waaruit gekozen kan worden: 35, 42 of 48 km. De langste afstand heeft ruim 700 hoogtemeters die overwonnen moeten worden, waaronder enkele pittige, steile klimmen.
 
De uitgepijlde routes lopen vrijwel geheel over onverharde paden, een aantal singletrails en nemen je mee  door heide, zandterrein en vele bossen. De pauzeplaats bevindt zich bij Camping Klein Amerika; hier kun je even uitpuffen, gebruik maken van de toiletten en krijg je wat versterkingen aangeboden, zoals thee, hete bouillon,  water, bananen en energierijke koeken.
 
Maar dat zijn minder dus kilometers dan vorig jaar? Ja, dat is inderdaad de helft minder dan vorig jaar! Maar dat was een zonnige editie in de nazomer. Dit keer gaan we voor méér modder, méér kou en dus méér afzien! 
 
Wat voor kleding moet ik aan? Natuurlijk hebben we weer flitsende, one-of-a-kind 4BLUE fietskleding! Omdat we de fietstocht een aantal maanden hebben uitgesteld bestaat deze kleding wel uit een korte broek en een fietsshirt met korte mouwen. We raden het aan om (thermo) kleding hieronder aan te trekken en handschoenen mee te nemen. 
 
Mocht je vóór September hebben doorgeven dat je meefietst, dan ligt er een fietspakje in jouw maat voor je klaar. Vraag ons even of je pakje op kunnen sturen/langs kunnen komen brengen! 
 Wil je graag meedoen maar heb je je pas later ingeschreven? Laat ons even weten welke maat je nodig hebt en dan kijken we wat we voor je kunnen regelen. Hou er wel rekening mee dat een helm verplicht is. 
 
Wie doet er nog meer mee? Aan de Pedaleurscross doen +/- 1500 mountainbikers mee. Het 4BLUE Team zal met ongeveer 30 deelnemers aan de start staan. Net als vorig jaar zullen Dennis, Robert-Paul en Alexandra weer meefietsen. Als toevoeging aan ons team zal Tim op 9 december ook op de fiets zitten. Naast een aantal fanatieke vrienden en familieleden, zullen ongeveer 15-20 stoere klanten van 4BLUE de uitdaging aan gaan! 
 
Moet ik zelf eten en drinken meenemen? Er zal voldoende soep, thee, fruit en koek aanwezig zijn bij de  start, tussenstop en finish. Naast de 4BLUE fietskleding zullen wij je ook voorzien van een 4BLUE bidon om water of sportdrank in mee te nemen.
 
Wat geven jullie aan het goede doel? Voor iedere klant die mee zal fietsen met de 4BLUE Winterrit zullen wij als bedrijf €100,- aan een goed doel schenken. Voor vrienden en familie vragen wij een vrijwillige bijdrage van €35,-, die ook volledig zal worden geschonken aan het goede doel. Vraag ons even naar het 4BLUE rekeningnummer. 
 
Welk goede doel wordt het?  Er zijn enorm veel mooie initiatieven die onze bijdrage verdienen. Daarom hebben we tot op heden nog niet kunnen kiezen. Mochten jullie een goed doel weten die onze steun hard nodig heeft, laat het ons weten! Op de dag van het evenement zullen we bekend maken aan welk goed doel we ons bij elkaar gefietste bedrag zullen storten.

4bluegaatfietsen