Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Enphase IQ8MC Micro-Omvormer

IQ8MC-MC4-EU-hero@2x.png
Op voorraad

Enphase IQ8MC Micro-Omvormer

De IQ8-serie van Enphase bevat de meest intelligente micro-omvormers ooit. Deze micro’s zijn speciaal ontworpen om het maximale te halen uit de nieuwe generatie zonnepanelen. Ze leveren de hoogste energieproductie en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. En met meer dan 1 miljoen testuren, kun je wel stellen dat ze onovertroffen betrouwbaar zijn.

De micro’s zijn geschikt voor 120- en 144 half-cells panelen. Check zelf welke zonnepanelen bij deze micro-omvormer passen met de Enphase module compatibiliteit calculator.

 

Klaar voor de toekomst met volledige energie-onafhankelijkheid

De IQ8-micro’s maken het mogelijk om een micronet te vormen voor volledige energie-onafhankelijkheid. Dankzij de slimme software in de micro-omvormers kunnen in dze zowel mét als zonder netaansluiting werken. Om van het net af te gaan, is een IQ System Controller benodigd. Dit product van Enphase zal binnenkort beschikbaar zijn.

 

Belangrijk om te weten vóór je installatie

De IQ8 en IQ7 zijn niet te combineren in één systeem. Dit komt door het communicatieprotocol dat de IQ Gateway gebruikt om te communiceren met de IQ8. Deze verschilt van het protocol dat wordt gebruikt met eerdere generaties Enphase micro-omvormers.

Let daarnaast op dat je de nieuwste versie van de installer toolkit hebt gedownload. Voor inbedrijfstelling van de IQ8-systemen is de Enphase Installer app versie 3.27.0  of hoger vereist.

 

Starten met Enphase

Installeren met Enphase heeft tal van voordelen. Zo werken de micro-omvormers bijvoorbeeld onafhankelijk van elkaar. Als er één stopt, blijft de energie dus stromen. Ideaal voor als jouw klant het allerbeste uit het PV-systeem wil halen. En neemt de energiebehoefte van jouw klant toe? Dan kun je met dit flexibele systeem eenvoudig extra micro-omvormers toevoegen.

Meer weten over Enphase? Ons team van experts staat voor je klaar en helpt je graag van start te gaan! Neem nu contact met ons op via sales@4blue.nl.

 

Het is momenteel niet toegestaan om de IQ8's in België te installeren.

Meer informatie
Afvalbeheerbijdrage € 0,03
Fabrikantnummer IQ8MC-72-M-INT
Type omvormer Micro
Aantal per doos 18
Aantal per pallet 756
Lengte (mm) 212
Breedte (mm) 175
Diepte (mm) 30.2
Gewicht (kg) 1.1
Beschermingsgraad (IP) IP67
Maximale uitgangsstroom (Watt) 1.43
Opstartspanning (V) 22
Maximale ingangsspanning (V) 60
Connector type Stäubli MC4-connector
Productgarantie (jaar) 25
AC overspanningsbeveiliging Type III
DC overspanningsbeveiliging Type III
Type koeling Passief
Bekijk alle specificaties