Dé full-service groothandel in zonnestroomsystemen!

Over 4BLUE

Hoe het begon

Met ongekend enthousiasme en ruime ervaring in de solar markt zagen Dennis & Robert-Paul hun kans schoon om samen met Tim en Renée in juli 2015 de groothandel 4BLUE in het leven te roepen. Het idee was simpel; zij wilden vakbekwame installateurs voorzien van eenvoudig te bestellen, complete zonnestroomsystemen; de SUNKIT. Samen met Reneé, Tim, en logistieke partner Gebroeders van Eijk begon 4BLUE steeds groter te worden. De bestellingen en voorraden schoten omhoog en 4BLUE groeide uit z’n jasje; de webshop ging op de schop en het kantoor verhuisde van Nijmegen naar Andelst.

In april 2019 bleek het kantoor in Andelst toch te klein te worden waardoor we verhuisden naar een mooi, nieuw kantoor in Wijchen. Ook warehousing en logistiek verplaatsen naar Wijchen zodat we bij Huisman Group onze logistieke dienstverlening naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Continu verbeteren

We nemen de kwaliteit van onze full-service groothandel zeer serieus. Daarom streven we ernaar om steeds te blijven verbeteren en innoveren. Je maakt ons bijvoorbeeld enorm blij met eerlijke feedback zodat we je in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Ook denken we na over hoe we het de installateur makkelijker kunnen maken; zo hebben we bijvoorbeeld de SolarPRO app ontwikkeld. 

Het team 

Met meer werk dan de 4 van 4BLUE aankonden werd het tijd voor nieuwe collega’s. Alexandra versterkte vanaf 2017 de commerciële binnendienst, en in 2018 kwamen er vier collega’s bij: accountmanager Jasper, inkoper Niels, medewerker commerciële binnendienst Daphne en accountmanager Ceder. In 2019 kregen we Koen erbij; een Business Development Manager. Met Alexandra op Marketing, Daphne op Finance en Renée op Customer Relations werd het in mei 2019 weer tijd voor een nieuwe commerciele medewerker voor de binnendienst: Sam. In september kwam Lars het team versterken als nieuwe inkoper, en in april 2020 voegde Geert-Jan zich bij het salesteam. 4BLUE bleek in 2019 één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland te zijn en mocht daarmee de prestigieuze Gazellen Award van Het Financieele Dagblad in ontvangst nemen! In Augustus 2020 heeft Alexandra afscheid van ons genomen. Ze heeft het stokje overgedragen aan Daan. Iets meer dan een jaar later in oktober 2021 kwam Ramon het team versterken als communicatiemedewerker.

’Het mooie aan ons team is dat we het allemaal belangrijk vinden om sámen hard te werken, zodat we ook sámen onze successen kunnen vieren ‘’ – Robert-Paul Evers (Directeur)

Meer dan een groothandel

Bij 4BLUE staan we voor goede kwaliteit, sterke communicatie en duurzame relaties. We zijn méér dan een groothandel in zonnestroomsystemen. We staan klaar voor onze klanten, bieden commerciële- en technische service en door ons smalle assortiment hebben we een uitstekende beschikbaarheid en een hoog kennisniveau. Tevreden klanten vinden we prima, maar we zorgen er graag voor dat je een enthousiaste klant wordt! Daarom doen we het liefst een beetje extra. Afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld samen met een aantal klanten 100km gemountainbiked voor het goede doel, vrolijkten we onze klanten op met Happy Socks, Blu Prosecco, 4BLOND bier op (4)BLUE Monday en organiseerden we inspirerende klantendagen,  producttrainingen en beursdeelnames

De missie van 4BLUE

4BLUE faciliteert de installatiesector in de transitie naar duurzame elektriciteitsvoorziening met zonnestroom.

4BLUE is onderdeel van Pallieter Group, divisie RENEFF. Voor meer informatie over Pallieter en haar divisies, kijk op http://www.pallieter.com