4blue-pionier Renée Henckens neemt afscheid

4blue-pionier Renée Henckens neemt afscheid

Wist je dat de 4 in ‘4blue’ staat voor de vier pioniers? En Renée is daar onderdeel van! Sinds het begin heeft Renée ons team versterkt met haar toewijding, werkethiek en warme persoonlijkheid. Haar bijdragen hebben ons helpen groeien en bloeien. Nu is het tijd voor haar nieuwe uitdaging. Maar eerst blikken we terug op haar 4blue-avontuur.

Terug naar het begin

 ‘Het begon allemaal met een visie van Dennis en Robert-Paul.’ Aldus Renée. De voormalige mededirecteur en huidige directeur hadden ambitieuze plannen voor een solargroothandel. ‘Om dit idee op te zetten, vroegen ze mij en Tim (business development manager bij 4blue). Natuurlijk zei ik meteen ja! Het leek mij zo gaaf om van nul af aan iets op te zetten.’

 

Van een idee naar werkelijkheid

Toen ging het ineens heel snel; 1 augustus 2015 begon het viertal vol enthousiasme in hun eerste kantoor. Eén probleempje, het kantoor was nog helemaal leeg. De eerste maanden was Renée dus vooral bezig met het regelen van laptops, meubels, een printer, kopjes en natuurlijk ons eerste logo!

Eerste logo van 4blue

‘Toen alles eenmaal stond, kwamen de eerste bestellingen binnen’ vertelt Renée. ‘Van klanten waar we nu nog mee samenwerken trouwens! We zijn echt samen gegroeid.’

Een functietitel bestond toen haast niet voor Renée. Alles-medewerker misschien? Een werkdag bestond uit orderverwerking, administratie, inkoop, office management, binnendienst, noem het maar op.

7 jaar later...

De jaren vlogen voorbij! En de mijlpalen van Renée stapelden gauw op:

  • Na flink wat voorwerk kwam ein-de-lijk de eerste container zonnepanelen binnen.
  • Even laten groeiden we voor het eerst uit ons jasje: we verhuisden van Nijmegen naar het tweede kantoor in Andelst.
  • We gingen voor het eerst op een prachtige wintertrip naar Kaprun, Oostenrijk.
  • We groeiden door en werden steeds weer genomineerd voor de FD-gazellen.
  • Er kwamen steeds meer mensen bij. Elke nieuwe 4blue’er was een mijlpaal!

Hoe kijkt Renée terug op deze tijd? ‘Enerverend, gezellig en trots. Er is altijd wel iets aan de hand in de solarmarkt. Ondanks dat hebben we altijd plezier gehad en keihard gewerkt. Zo kregen we het keer op keer tóch voor elkaar. Dat vind ik zo bijzonder hier. Ondanks dat we heel hard groeien, houden we alsnog die informele bedrijfscultuur. Daar ben ik echt trots op.

 

Renée heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op 4blue. Daarvoor willen we haar namens het hele team bedanken. Succes bij je volgende uitdaging!