Wat heb ik nodig voor een Growatt APX-batterijsysteem?

Wat heb ik nodig voor een Growatt APX-batterijsysteem?

De nieuwste en meest geavanceerde batterijen van Growatt! Het Growatt APX-opslagsysteem bestaat uit een power module, batterijmodule(s) en een voetstuk. Hiermee kan je het systeem helemaal afstemmen op de opslagbehoefte van je klant. Bekijk deze pagina voor een helder overzicht. En bestel super snel je systemen met kant-en-klare bestellijsten!

Wat je nodig hebt.

Growatt APX HV Power Module P2. De Power Module stuurt de accu’s aan en zorgt dat deze op een veilige temperatuur blijven. Per systeem tot 30 kWh heb je er één nodig.

Growatt APX HV Power module P2Growatt APX HV Power module P2

Growatt APX HV Batterij 5.0P-B1. Een APX-systeem bevat minimaal 1 en maximaal 6 batterijmodules. Elke module heeft 5 kWh opslag. De batterijen bevatten geïntegreerde kabels, waardoor je geen aparte kabelset nodig hebt.

Growatt APX HV batterijmoduleGrowatt APX HV batterijmodule

Growatt APX HV Voetstuk. Het advies van onze product-experts: installeer de batterijen altijd op een voetstuk. Je kunt de batterijen ook installeren aan de muur met een “wall bracket”. Maar een systeem met 2 batterijen weegt al zo’n 120 kilo. Zo'n gewicht wil je vaak liever niet aan je muur hebben.

Growatt APX HV voetstukGrowatt APX HV voetstuk

Growatt Smart Meter (TPM-E). De slimme meter van Growatt is een noodzakelijk onderdeel van het batterijsysteem. Het meet de import/export van en naar het elektriciteitsnet. De APX is momenteel alleen compatibel met 3-fase omvormers. Daarom heb je de TPM-E nodig.

Growatt Smart meter TPM-E 3-faseGrowatt Smart meter TPM-E 3-fase

Optioneel: Growatt APX HV Parallel Kabelset. Met het APX-systeem kun je tot 4 batterijmodules stapelen. Vanaf 5 batterijen, dien je 2 stapels te maken. Hiervoor heb je deze kabelset nodig en een extra voetstuk. Je hebt dan alsnog slechts 1 power module nodig.

Growatt APX HV Parallel kabelsetGrowatt APX HV Parallel kabelset

Optioneel: Growatt Backup Box. Normaal hebben de APX batterijen stroom nodig van het net om te werken zoals behoord. Maar met deze Backup Box verander je de regels! Je kunt kritische apparaten zoals je CV-ketel, server of koelkast blijven gebruiken, zelfs als het elektriciteitsnet je in de steek laat.

Growatt Backup BoxGrowatt Backup Box

Super snel je APX-systeem bestellen?

Dat kan met onze snel bestellen-tool! Onze Growatt-experts hebben kant-en-klare bestellijsten voor je gemaakt. Je hoeft ze alleen maar te uploaden in de tool en je bent klaar!

  1. Kies je batterijsysteem
  2. Download je bestellijst hieronder (.csv bestand)
  3. Ga naar snel bestellen en voeg je bestellijst toe bij 'bestand kiezen'
  4. Druk linksonder op 'in winkelwagen'

Veelgestelde vragen

Welk batterijsysteem van Growatt kan ik het beste aanbieden: de APX of de ARK XH?

Om dat te beantwoorden, moeten we eerst meer van je installatie weten. Gaat het om een 1-fase of 3-fase netaansluiting? En welke omvormer installeer je? Met de Growatt batterijsysteem beslissingsboom vind je direct welk systeem bij jouw situatie past! Bekijk 'm hierbeneden!

Beslissingsboom Growatt batterijen 4blueBeslissingsboom Growatt batterijen 4blue

 

Wat maakt de APX beter dan de vorige generatie Growatt batterijsystemen?

Met de APX profiteert jouw klant van:

  • Meer opslag in minder ruimte. Neem een systeem van 10 kWh. Hier is de APX meer dan 35% kleiner dan de ARK XH!
  • Hogere maximale opslagcapaciteit. Tot wel 30 kWh, in plaats van 26,5 kWh bij de ARK XH.
  • Compatibiliteit met grotere PV-systemen. Vooral in combinatie met de MID TL3-XH.
  • Het optimaal mengen van oude en nieuwe APX batterijmodules. Bij het APX-systeem werken de batterijen parallel van elkaar. 

Heb je een andere vraag?

Ons team staat voor je klaar! Stuur ons een berichtje door rechtsonderin op het blauwe knopje te drukken met "Support". We helpen je zo snel mogelijk. Of bel ons via 024 204 2090 (geopend: ma t/m vr 08:30 – 12:00 en 13:00 - 17:00).