Op een rijtje - alle Growatt monitoring

Op een rijtje: alle Growatt monitoring

Een installatie met Growatt omvormers heeft veel mogelijkheden om de werking en opbrengst te monitoren. Door al deze keuzes kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij in dit artikel alle Growatt monitoringsmodules op een rijtje gezet!

Shinelink X

Growatt ShineLink XGrowatt ShineLink X

De ShineLINK X is een nieuwe generatie monitoring van Growatt en maakt het mogelijk om een draadloze verbinding tot stand te brengen zonder een WIFI-signaal. Het brein van de monitoring is de ShineLANbox welke via UTP is verbonden met het modem. Deze ShineLANbox is weer met een radiofrequentiesignaal verbonden aan de RF-module in de omvormer.

De ShineLink heeft het beste van beide werelden. Een ‘plug & play’ UTP-verbinding én een stabiele verbinding via radiofrequentie. Dit betekent dat jij zelden terug hoeft naar de klant om bijvoorbeeld de wifi opnieuw in te stellen!

De RF-module van de ShineLINK heeft een sterk bereik tot 200 meter in het vrije veld en tot 20 meter wanneer er twee betonmuren aanwezig zijn (RF433). De ShineLINK kan dus ook ingezet worden bij omstandigheden waar LAN niet mogelijk is en wifi ontoereikend. Data wordt tot 40 dagen opgeslagen als de ShineLINK verbinding met internet verliest. Aan één ShineLINK X kunnen tot en met 8 omvormers (Shine RF-stick) verbonden zijn.

De ShineLANbox beschikt over 4 LED-lampjes waaraan men gemakkelijk de status van de installatie van de monitoring kan aflezen (van boven naar beneden):

  • Power LED: dient continue te branden.
  • Network LED: geeft een indicatie van de communicatie met de server. Knippert bij opstart en dient vervolgens continue te branden.
  • Device LED: knippert om de 3-5 seconden één of twee keer afhankelijk van het aantal RF-modules (omvormers) dat is verbonden.
  • Configuration LED: knippert bij opstart. Bij succesvolle installatie is deze LED uit.

Shine Wifi X

Growatt Shine wifi module XGrowatt Shine wifi module X

De Growatt ShineWIFI-X wordt gebruikt om de Growatt omvormer draadloos met de router en daarmee ook het internet te verbinden. De WiFi-module beschikt over een verborgen netwerk waarmee draadloos contact gemaakt kan worden.

Om een ShineWIFI-X in te stellen is benodigd:

  • De Growatt ShineWIFI-X module, inclusief het serienummer en de check-code (C/C). Deze code is te vinden op de sticker op de behuizing van de module en op de doos.
  • Het wachtwoord en netwerknaam van het lokale draadloze netwerk;
  • Een laptop/PC/tablet/smartphone met WiFi en internettoegang.

In de ShineWIFI-X module zijn 3 LED-lampjes ingebouwd waaraan je makkelijk de status van de monitoring kan aflezen:

  • Knipperend rood: de WIFI-module heeft verbinding met de omvormer;
  • Knipperend groen: de WIFI-module heeft verbinding met de router;
  • Knipperend blauw: de WIFI-module heeft communicatie met de omvormer, router én Growatt-server bewerkstelligd.

Shine Lan (X)

Growatt lan X moduleGrowatt lan X module

De Growatt ShineLAN (X) wordt gebruikt om een bekabelde verbinding (RS232) te bewerkstelligen tussen de Growatt omvormer en de router (RJ45) en daarmee ook met het internet te verbinden. De ShineLAN (X) heeft een ‘plug & play’ inbedrijfstelling en is daardoor gemakkelijk te gebruiken.

Shine Master (4G)

Growatt Shine MasterGrowatt Shine Master

De Growatt Shine Master maakt deel uit van een nieuwe generatie monitoringsoplossingen van Growatt. Deze is perfect voor grote (commerciële) installaties. De monitoringsmodule kan namelijk met tot wel 32 omvormers communiceren via RS485. De Shine Master 4G kan zelfs met tot 64 omvormers communiceren.